Situația este cunoscută și de șefii Transal, și de conducerea administrației locale, care au văzut la fața locului dezastrul lăsat în urmă de localnicii fără spirit civic. „Este una din plăgile Caransebeșului, mulți preferă să nu plătească nimic pentru depunerea acestor deșeuri și să le arunce în natură, așa cum este aici, la Izvorul Călugărului, o zonă superbă altfel, dar acum plină de gunoaie. Asta deși există deponee speciale pentru astfel de deșeuri. Dar atâta timp cât cetățenii nu ni se alătură demersului, să ne semnaleze cazuri de acest gen, este foarte greu pentru Poliția Locală să-i prindă asupra faptului. În pădure, ca aici, nu putem amplasa camere de luat vederi”, a spus primarul Felix Borcean, după ce a văzut cum arată zona de la Izvorul Călugărului.
„Din păcate, găsim în diverse zone materiale din demolări, aruncate ilegal. Găsim diverse facturi și chitanțe printre aceste gunoaie, așteptăm ca Poliția Locală să sancționeze aceste persoane. Doar așa-i putem face pe oameni să fie mai responsabili în ce privește locul unde aruncă aceste deșeuri,mai nou ne trezim și cu deșeuri din zonele limitrofe Caransebeșului. O benă pentru deșeuri costă la Transal 300 de lei, plină, ceea ce înseamnă că 4-5 saci cu deșeuri din demolări costă 50 de lei maxim. Pentru o asemenea sumă nu cred că merită să iei o amendă care costă mult mai mult”, a avertizat și directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.
Din păcate însă, ca de obicei, socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă. Spre exemplu, la doar o zi după „Let’s Do It”, în zona străzii care duce spre aeroport au apărut noi mormane de moloz și deșeuri din construcții. Și nu este singurul punct fierbinte de acest gen, din Caransebeș…
Sursa: https://www.caransebesonline.ro/izvorul-calugarului-o-plaga-a-caransebesului/
Despre autor