Prima pagină

Sistemul de ticketing, introdus pe transportul public din Caransebeș! Ce presupune și cum funcționează!

Așadar, ce înseamnă acest sistem de ticketing am aflat de la șeful Secţiei Transport Public Local din cadrul Transal Urbis, Marius Vasilescu„Cardurile au culori diferite, maro, galbene, albastre, şi se oferă gratuit unor categorii de persoane, cum ar fi cele cu handicap, pensionari, elevi sau celor cu venituri sub 2.000 de lei. La urcarea în mijlocul de transport, există un dispozitiv care scanează cardul, iar dacă acesta este valabil, apare nume, prenume, perioada de valabilitate. Acum plata se poate face şi cu acest card, dar şi cash, iar din februarie 2022 sperăm să facem şi economie de hârtie când vine vorba de bilet, plata să se poată face cu cod de scanare a POS-ului, adică biletul să poată fi cumpărat virtual, pe telefon. Sistemul este introdus pe toate autobuzele şi microbuzele care circulă la ora actuală în Caransebeş. Acei călători care nu au card îşi pot face abonamente, care costă 50 de lei pe lună, nu e mult, înseamnă 1,6 lei pe zi, în timp ce un bilet pentru o singură călătorie e 2 lei şi se poate cumpăra încă de la şoferul mijlocului de transport sau de la controlor”, a precizat Vasilescu, care a supervizat în ultimele două luni testele privind introducerea acestui sistem.

Mihai Minea, administratorul Transal Urbis, a precizat că investiția e făcută pentru a oferi un mai mare confort călătorilor care apelează la transportul public: „Pe lângă toate problemele, sărăcia și necazurile, am vrut să vedem că măcar un pic putem face și ceva în plus, să arătăm și noi a mileniul III. E doar începutul, dacă ne ajutăm între noi, ne ajutăm și în consiliul local, vă promitem că lucrurile vor fi mult mai bune în privința transportului public”. Citește mai mult

De Azi, Caransebeşul Are Sistem De Ticketing Pe Transportul În Comun

Vineri, 26 noiembrie, la Caransebeş a fost inaugurat sistemul de ticketing care echipează mijloacele de transport în comun din municipiu.

Conform declaraţiilor lui Mihai Minea, administratorul SC Transal Urbis SRL, operatorul de transport local, investiţia se ridică la suma de 10.000 de lei. Iniţiativa implementării acestei idei, care vizează modernizarea mijloacelor de transport public din Caransebeş, a fost una comună, care a aparţinut şi consilierului local Aurel Păsat.

„Scopul nostru a fost acela de a oferi un confort în plus cetăţenilor la achiziţionarea biletelor sau abonamentelor pe transportul în comun. Nu este foarte mult, dar este totuşi o dovadă de respect pentru cetăţean arătată de noua echipă de conducere de la Transal Urbis, şi prin care arătăm, totodată, caransebeşenilor că mergem înainte cu realizări”, a spus Aurel Păsat.

Despre noile carduri a vorbit şeful Secţiei Transport Public Local din cadrul Transal Urbis, Marius Vasilescu, care a declarat că echipa aflată la conducerea societăţii a dorit schimbarea vechilor legitimaţii din carton şi, totodată, să evite cozile care se formau la preschimbarea acestora, cele noi putând fi încărcate electronic. Citește mai mult

Biletul de hârtie va deveni istorie pe autobuzele din Caransebeș

„Ne puteți face un raport pentru ședința viitoare, cam câți angajați ați preluat și câți sunt acum?”, a fost întrebarea viceprimarului Pasere pentru Minea. Iar administratorul Transal Urbis n-a mai așteptat următoarea ședință și i-a răspuns pe loc edilului: „Angajări pe bandă rulantă nu s-au făcut în ultima perioadă, am făcut angajări la colectarea selectivă. Pot să vă spun atât, organigrama, față de organigrama trecută nu s-a mărit, posturile libere sau cele care s-au eliberat au fost ocupate, am preluat 104 persoane, acum sunt tot 104 perosane”.

Citește mai mult

Proiect de hotărâre privind stabilirea noilor tarife pentru serviciul de salubritate

În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare, se aduce la cunoștiință publică următorul proiect de act normativ:

Proiect de hotărâre privind stabilirea noilor tarife pentru serviciul de salubritate

Proiectul de act normativ mai sus amintit poate fi consultat:

– pe site-ul instituției

– la sediul Primăriei municipiului Caransebeș, str. Piața Revoluției, nr.1

În conformitate cu prevederile art.6, alin.4 din Legea nr. 52/2003 începând cu data afișării și până la data de 20.10.2021 cei interesați pot trimite, în scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ. Acestea se depun la sediul Primăriei Municipiului Caransebeș str. Piața Revoluției, nr.1, la compartimentul relații cu publicul sau online la adresa primaria.caransebes@gmail.com.

Materialele transmise vor purta mențiunea ”Recomandare la proiect

Informare – colectare selectivă

Incepand cu luna mai, la casieria Transal Urbis, la achitarea facturii la zi de către persoanele fizice, se vor putea ridica sacii în 3 culori diferite pentru deșeurile reciclabile.
💚 STICLA
💛 PLASTIC ( PET ) ȘI DOZE DE ALUMINIU
💙 HÂRTIE ȘI CARTON
♻️Reciclarea are un impact pozitiv atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra calității vieții oamenilor. Este una dintre cele mai ușoare și eficiente acțiuni pe care le putem face pentru a ne asigura o viata mai bună.♻️

 Program de sărbători 

Programul autobuzelor în perioada Sărbătorilor Pascale 2021.

  • VINERI 30.04.2021 – Program normal.
  • SÂMBĂTĂ 01.05.2021 – Autobuzele vor funcționa după orarul zilelor nelucrătoare.
  • DUMINICĂ 02.05.2021 – ❗NU CIRCULĂ❗
  • LUNI 03.05.2021 – ❗NU CIRCULĂ❗
  • MARȚI 04.05.2021 – Program normal

Oficial: Transal Urbis Caransebeș are un nou director!

În ultima ședință a legislativului local de la finele lui 2020, aleșii au luat act de demisia fostului director Ovidiu Chimigeriu și au aprobat numirea pe funcție a lui Cozma. O mutare inspirată, dacă e să ne luăm după liderul Grupului PSD-PRO România-PMP, Petru Schinteie, asta deși Cozma nu e membru PSD. În plen, Schinteie a precizat că în calitate de membru AGA a întâmpinat dificultăți la Transal Urbis din partea persoanei care i-a ținut locul temporar lui Chimigeriu, până la numirea unui nou director și administrator. „O să propun să terminăm cu AGA, administrăm în Consiliul Local (CL) , decidem aici ce și cum, e foarte simplu, CL e acționar unic, se nasc complicații, aș prefera să mai eliminăm din birocrație. Romeo Cozma este un fost jurist al Transal, nouă celor din AGA ni s-a părut potrivit să ocupe această funcție de administrator, având în vedere problemele Transal care, în mare parte, sunt de natură juridică, cu acea creanță de 7 miliarde de lei vechi, dar și arieratele care trebuiesc recuperate, care sunt tot de natură juridică. Sper ca pe parcurs să avem înțelepciunea să numim și un director economic destoinic și să nu uităm că este o societate importantă a municipiului Caransebeș. Am și două amendamente: revocarea doamnei Călțun din administrator și actualizarea actului constitutiv al societății”, a precizat Schinteie. Citește mai mult

Într-un an, caransebeşenii au „produs” peste 7.000 de tone de deşeuri 

În ultima şedinţă a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Caraş-Severin a fost prezentată o informare cu privire la activităţile de salubrizare desfăşurate la nivelul localităţilor urbane.
În ceea ce priveşte operatorul care acţionează la nivelul municipiului Caransebeş, în raport se arată că Societatea Comercială Transal Urbis S.R.L. se ocupă de colectarea separată şi transport separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori, de măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice, de curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de ploaie sau îngheţ, precum şi de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.
Colectarea deşeurilor menajere din cartierele de blocuri şi din alte câteva zone ale municipiului se face în punctele de colectare special amenajate, unde sunt amplasate platforme betonate şi împrejmuite cu sârmă pe trei laturi. Există 68 de astfel de puncte de colectare, care în momentul de faţă sunt dotate cu două până la şase containere de tablă, a câte 1,1 m.c., în vederea colectării deşeurilor menajere. Platformele sunt îngrijite zilnic, pentru a evita poluarea perimetrului din apropierea acestora.
Toţi utilizatorii din municipiul Caransebeş, deţinători de imobile individuale, au fost dotaţi pentru colectarea deşeurilor cu pubele de 0,12 m.c., se mai arată în informare.
Pentru colectarea deşeurilor menajere, instituţiile de învăţământ au fost dotate cu containere de tablă de 1,1 m.c. şi cu pubele de 0,24 m.c.
Pentru colectarea selectivă a deşeurilor, majoritatea punctelor de colectare sus-amintite au fost echipate cu containere de plastic de 1,1 m.c. pentru hârtie-carton, respectiv pentru materiale plastice. În vederea îmbunătăţirii procesului de colectare selectivă, dotarea platformelor a continuat, S.C. Transal Urbis S.R.L. achiziţionând containerele necesare dotării punctelor de colectare.
Grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiu sunt dotate, în scopul colectării selective, cu pubele de 240, 120 şi 60 de litri. Citește mai mult

Platforme subterane de colectare a gunoiului, în Pipirig


Joi, 20 august, s-a făcut recepţia primelor două platforme subterane pentru colectarea deşeurilor menajere din cartierul caransebeşean Pipirig, ele fiind amplasate pe Aleea Sportivilor şi pe Str. Pavel Chinezu, de faţă fiind reprezentanţi ai administraţiei locale, ai constructorului şi ai SC Transal Urbis SRL, societatea de salubritate care le va administra.
Fiecare platformă este compusă din două părţi mobile, care se ridică hidraulic, printr-un furtun ataşat la un autocompactor al SC Transal Urbis, pe fiecare existând câte patru containere cu o capacitate de 1,1 metri cubi, ne-a informat directorul societăţii, Ovidiu Chimigeriu. Citește mai mult