Drumul gunoiului trece si prin buzunare

Drumul gunoiului trece si prin buzunare

PDF Imprimare Email

Drumul gunoiului trece si prin buzunare

Scris de Răzvan Mihalcea – CARANSEBEŞ – Începutul de an ar putea aduce o reactualizare a tarifelor de salubritate la Caransebeș. Asta din cauza intrării în vigoare, de la 1 ianuarie, a taxei pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă, stipulată în Legea 384/2013 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 31/2013 pentru modificarea şi completarea OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu.
Reprezentanții operatorului local de salubritate Transal Urbis studiază în aceste zile impactul intrării în vigoare a acestei taxe asupra tarifului de salubritate perceput abonaților din Caransebeș. „Din păcate, a intrat în vigoare această lege, sunt 80 de lei în plus pe fiecare tonă de deșeuri pe care noi o depozităm de la 1 ianuarie 2017 la deponeul de la Oradea, ceea ce înseamnă, implicit, costuri mai mari pentru societatea noastră. Studiem în aceste zile implicațiile taxei asupra tarifului de salubritate, să vedem dacă se impune o majorare”, ne-a precizat directorul Transal Urbis Caransebeș, Ovidiu Chimigeriu.

În cazul unei majorări a tarifelor de salubritate, ultimul cuvânt îl va avea Consiliul Local Caransebeș, care va trebui să aprobe sau nu o astfel de decizie la începutul săptămânii viitoare. Situația nu se înregistrează doar la Caransebeș, în foarte multe localități din țară procedându-se deja în aceste zile la majorarea tarifelor de salubritate. Trebuie precizat că Transal Urbis doar colectează această taxă de deponeu şi o dă mai departe la Administraţia Fondului pentru Mediu, care, teoretic, o va cheltui pe investiţii şi proiecte pentru protecţia mediului.

Sursa: http://www.caon.ro/drumul-gunoiului-trece-si-prin-buzunare/1764250

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns