Platforme subterane de colectare a gunoiului, în Pipirig

Platforme subterane de colectare a gunoiului, în Pipirig


Joi, 20 august, s-a făcut recepţia primelor două platforme subterane pentru colectarea deşeurilor menajere din cartierul caransebeşean Pipirig, ele fiind amplasate pe Aleea Sportivilor şi pe Str. Pavel Chinezu, de faţă fiind reprezentanţi ai administraţiei locale, ai constructorului şi ai SC Transal Urbis SRL, societatea de salubritate care le va administra.
Fiecare platformă este compusă din două părţi mobile, care se ridică hidraulic, printr-un furtun ataşat la un autocompactor al SC Transal Urbis, pe fiecare existând câte patru containere cu o capacitate de 1,1 metri cubi, ne-a informat directorul societăţii, Ovidiu Chimigeriu.„Sunt puţin dezamăgit doar pentru că nu există o compatibilitate între containerele existente şi aceste platforme hidraulice, dar le vom achiziţiona în cel mai scurt timp, am şi vorbit cu furnizorii în acest sens. Partea bună este că vom beneficia şi în Caransebeş de un serviciu modern de colectare a deşeurilor, atât a celor menajere, cât şi a celor selective. În plus, şi aspectul zonei este radical schimbat în bine, şi probabil şi selectarea deşeurilor de către cetăţeni va fi mai consistentă”, a spus primarul Felix Borcean.
Valoarea unei platforme este de 115.000 de lei fără TVA, în prima fază urmând să fie amenajate cinci astfel de obiective pe raza municipiului, pe străzile Cazărmii, Ţarinei şi Mihail Halici.
„Vom vedea reacţia populaţiei şi, în timp, probabil în următorul an, vom încerca să înlocuim toate platformele din Caransebeş cu astfel de containere îngropate sau la suprafaţă, dar mult mai estetice vizual. Costul containerelor pentru un astfel de punct este de aproximativ 20.000 de lei. Fiecare dintre containerele din inox urmează să fie inscripţionat cu tipul de deşeuri pe care le va colecta”, a mai spus Felix Borcean.
Bogdan NAUMSursa: https://www.7-zile.com/platforme-subterane-de-colectare-a-gunoiului-in-pipirig/

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns