Sistemul de ticketing, introdus pe transportul public din Caransebeș! Ce presupune și cum funcționează!

Sistemul de ticketing, introdus pe transportul public din Caransebeș! Ce presupune și cum funcționează!

Așadar, ce înseamnă acest sistem de ticketing am aflat de la șeful Secţiei Transport Public Local din cadrul Transal Urbis, Marius Vasilescu„Cardurile au culori diferite, maro, galbene, albastre, şi se oferă gratuit unor categorii de persoane, cum ar fi cele cu handicap, pensionari, elevi sau celor cu venituri sub 2.000 de lei. La urcarea în mijlocul de transport, există un dispozitiv care scanează cardul, iar dacă acesta este valabil, apare nume, prenume, perioada de valabilitate. Acum plata se poate face şi cu acest card, dar şi cash, iar din februarie 2022 sperăm să facem şi economie de hârtie când vine vorba de bilet, plata să se poată face cu cod de scanare a POS-ului, adică biletul să poată fi cumpărat virtual, pe telefon. Sistemul este introdus pe toate autobuzele şi microbuzele care circulă la ora actuală în Caransebeş. Acei călători care nu au card îşi pot face abonamente, care costă 50 de lei pe lună, nu e mult, înseamnă 1,6 lei pe zi, în timp ce un bilet pentru o singură călătorie e 2 lei şi se poate cumpăra încă de la şoferul mijlocului de transport sau de la controlor”, a precizat Vasilescu, care a supervizat în ultimele două luni testele privind introducerea acestui sistem.

Mihai Minea, administratorul Transal Urbis, a precizat că investiția e făcută pentru a oferi un mai mare confort călătorilor care apelează la transportul public: „Pe lângă toate problemele, sărăcia și necazurile, am vrut să vedem că măcar un pic putem face și ceva în plus, să arătăm și noi a mileniul III. E doar începutul, dacă ne ajutăm între noi, ne ajutăm și în consiliul local, vă promitem că lucrurile vor fi mult mai bune în privința transportului public”.

Și fiindcă a venit vorba de consiliul local, mai trebuie spus că la finalul ședinței de vineri, Minea i-a invitat pe aleșii caransebeșeni să vină și să vadă noul sistem de ticketing pe unul din microbuzele Transal, aflat în fața primăriei. Au răspuns invitației edilul Felix Borcean și 3-4 consilieri, cei mai mulți dintre aceștia nefiind interesați de investiția făcută de cei care se ocupă cu transportul public în Caransebeș.

JCS-R.M.

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/sistemul-de-ticketing-introdus-pe-transportul-public-din-caransebes-ce-presupune-si-cum-functioneaza/

 

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns